У Києві перевірятимуть якість повітря по-новому: подробиці

Моніторинг покращать за допомогою сучасних технологій

У Києві вдосконалюють системи моніторингу якості повітря за допомогою сучасних технологій. Про це розповів керівник цифровізації столиці та заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Оленич, передають "Коментарі".

У Києві будують сучасну мережу моніторингу якості повітря за допомогою IoT-технологій, повідомив керівник цифровізації. За його словами, для цього використали досвід таких "розумних" міст як Сеул, Мадрид та інших. Київ інвестує у IoT-технології для збору та аналізу різних даних з датчиків мониторингу якості повітря у столиці, зазначив Петро Оленич. Заступник голови КМДА впевнений, що розвиток мережі моніторингу якості повітря у Києві дозволить швидко реагувати на проблеми та виявляти потенційні джерела забруднення.

До кінця року у різних районах Києва встановлять 40 індикативних пунктів моніторингу якості повітря, поінформував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко. Вони дозволять столичній владі дізнаватись про нові осередки забруднення та контролювати рівень якості повітря у Києві в режимі онлайн, зазначив він. Окрім того, ці дані будуть у відкритому доступі для кожного.

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олега Половинка, дізнатися про стан повітря в конкретній локації можна буде у міському застосунку "Київ Цифровий" з наступного року. Також у застосунку можна буде побачити попередження про різке підвищення рівня забруднення та залишити заявку або скаргу на незадовільний стан екології. Він також оприлюднив мапу Києва, де показані заплановані місця розташування пунктів моніторингу якості повітря.


Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження, а у столичному водоканалі відреагували на застереження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. 

Читайте також, що у Києві та області планують покращити якість питної води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися