У Києві біля озера планують створити великий ландшафтний парк

Проєкт розробили столичні науковці та підтримали на комісії у Київраді

У Дарницькому районі Києва біля одного з озер планують створити ландшафтний заказник площею близько 70 гектарів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Новий ландшафтний заказник у Києві матиме назву "Озеро Мартишів". Проєкт збереження унікальних та цінних природних комплексів розробили столичні екологи-науковці. Документ вже підтримали члени Постійної комісії з питань екологічної політики Київміськради.

Природну територію озера Мартишів та його прибережну захисну смугу планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення, зазначив депутат Київської міської ради та голова Постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль. За його словами, на прибережна та водна рослинність біля озеру Мартишів має значний повітроочищувальний вплив на Дарницький район. Окрім того, на цій водоймі гніздяться багато водоплавних птахів. Депутат додав, що створення заказника захистить територію біля озеру Мартишів від забудови зеленого масиву та сприятиме оздоровленню довкілля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва з’явиться ще один ландшафтний заказник місцевого значення. Заповідна зона площею 115 гектарів матиме назву "Дарничанка". На цій території Микільського та Дніпровського лісництва планують зберегти цінні природний, ландшафтний, зоологічний і ботанічний комплекси. Заповідна зона поєднує старий дубово-сосновий ліс з водно-болотними біотопами біля заплави річки Дарниця. Флора заказника налічує понад 350 видів рідкісних рослин.

Нагадаємо, мешканці Оболонського району помітили, що в Андріївському озері, яке входить в систему озер Опечень в межах міської межі Києва, масово гине риба і раки. Кияни припускають, що всьому виною нечистоти, які зливає в озеро одне з місцевих підприємств або власники гаражів.

Читайте також, що у Київській області створили вісім нових природно-заповідних зон місцевого значення на загальній площі понад 257 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися