Киян попередили про промивку водопроводу: адреси

На час робіт воду з-під крану пити не можна

В Оболонському районі Києва відбудеться профілактична промивка водопровідних мереж. Про це попередили у комунальному підприємстві "Київводоканал", передають "Коментарі".

Промивати водопровідні мережі планують на кількох вулицях та проспектах в ніч з 29 на 30 вересня. Роботи розпочнуться з 23:00 та триватимуть до четвертої години ранку. Комунальники попередили киян, що під час профілактики водопровідних мереж воду з-під крану пити не можна, вона також тимчасово буде не придатною для приготування їжі.

Профілактична промивка водопроводу відбудеться за наступними адресами:

— Оболонський проспект від станції метро "Мінська" до станції метро "Героїв Дніпра";

— проспект Героїв Сталінграду від будинку № 26 до № 64, а також від будинку №33/35 до № 65;

— вулиці Героїв Дніпра, Зої Гайдай, Озерна, Північна, Прирічна, Тимошенка та Богатирська.

Мешканцям Оболонського району Києва рекомендували після проведення профілактики водопровідних мереж протягом 15 хвилин спустити воду з кранів.

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження, а у столичному водоканалі відреагували на застереження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. 

Читайте також, що у Києві та області планують покращити якість питної води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися