У столичному водоканалі та низці підприємств проводять обшуки

Подробиці розповіли у прокуратурі Києва

У Києві проводять обшуки в комунальному підприємстві "Київтеплоенерго", ПрАТ "Київводоканал" та ще на низці підприємств. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

У столичній прокуратурі поінформували, що тривають слідчі дії у вигляді обшуків у службових приміщеннях "Київводоканалу", "Київтеплоенерго", КНП "Консультативно-діагностичний центр" Святошинського району Києва, КП по утриманню зеленних насаджень Святошинського району столиці та у підрядників.

За даними слідства, протягом 2018-2020 років між КП "Київтеплоенерго", ПрАТ "Київводоканал", КНП "Консультативно-діагностичний центр" Святошинського району Києва, КП по утриманню зеленних насаджень Святошинського району столиці та підрядником було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

Підрядник показав у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операції з групою підприємств, які мають ознаки фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт. Це дозволило заволодіти коштами з бюджету в особливо великих розмірах, вважають у прокуратурі Києва. Суму збитків оцінюють у близько 10 мільйонів гривень.

Сьогодні, 5 жовтня, на підставі ухвали суду у приміщеннях вищезгаданих комунальних підприємств та підрядної організації, а також за місцем проживання фігурантів проводять обшуки. Правоохоронці шукають докази кримінальних правопорушень, зазначили у столичній прокуратурі.

Окрім того, сьогодні в рамках кримінального провадження київська прокуратура проводить обшуки в комунальному підприємстві "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району міста Києва". Правоохоронці розслідують закупівлю робіт з реконструкції системи теплопостачання. На думку слідства, роботи виконувалися за завищеними цінами та не в повному обсязі. Через це збитки територіальної громади оцінюють у понад 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, у фракції "Слуга народу" планують обмежити повноваження мера Києва Віталія Кличка, ухваливши законопроєкт № 2143-3 "Про місто Київ — столицю України". Не зважатимуть навіть на роз’яснення Конституційного суду України, згідно з яким посаду голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) може обіймати виключно мер Києва. Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має пройти експертну оцінку Венеціанської комісії та європейських партнерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кличко порівняв Київ із Парижем, а Зеленського — з Наполеоном.

Читайте також, мер Києва відповів, чи візьме він участь у виборах президента України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися