У Києві в гуртожитку університету нелегально працював готель

Подробиці розповіли у прокуратурі

У Києві за рішенням суду повернули у власність держави приміщення університету, які незаконно використовувалися під готель. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну розташовані у Печерському районі Києва. Протягом тривалого часу на площі 142 квадратних метри без жодних правових підстав працював приватний готель.

У 2019 році столична прокуратура звернулась до господарського суду з позовом в інтересах держави. Від підприємця, який експлуатував гуртожиток київського вишу вимагали звільнити приміщення. Суд першої інстанції задовольнив вимоги прокурорів. Проте відповідач з рішенням суду не погодився та подав апеляцію. Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції. Підприємець має звільнити приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Територію замість забудови та благоустрою використовували як стоянку.

Нагадаємо, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. У грудні 2020 року гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства.

Читайте також, чому Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів вартістю п’ять мільярдів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися