Проїзд у Києві у "червоній" зоні: що важливо знати

Що потрібно для користування громадським транспортом

У Києві проїзд у громадському транспорті буде з обмеженнями, коли місто перейде у "червону" зону карантину. Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу "Київ".

За словами Віталія Кличка, за громадський транспорт у "червоній" зоні карантину працюватиме у штатному режимі. "Якщо вакцинація є, навіть одна вакцина. Якщо у вас є сертифікат вакцинації, в додатку "Дія" ви можете його представити. Якщо у вас є ПЛР-тест — будь ласка, ПРЛ-тест покажіть. Люди можуть користуватися громадським транспортом", — сказав мер Києва.

Перевіряти кожного пасажира у Києві не в змозі, але однозначно перевірочні рейди у столиці будуть, зазначив мер.

У метрополітені Києва також нагадали, що із 1 листопада користуватися громадським транспортом у столиці дозволено за наявності COVID-сертифікату або ПЛР чи антиген тесту, який зроблено не більш як за 72 години до поїздки, або сертифікату про одужання. За порушення цих правил пасажирам загрожує штраф у розмірі від 17 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Києва офіційно встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки через зростання рівня захворюваності на коронавірус. Режим набуде чинності о півночі 1 листопада. Посилення карантину до "червоного" рівня епідемічної небезпеки передбачає низку обмежень.

Нагадаємо, у Києві визначились з додатковими карантинними обмеженнями в разі потрапляння Києва до "червоної" зони небезпеки розповсюдження коронавірусу. Окрім того, столична влада підтримає представників малого та середнього бізнесу в разі впровадження "червоної" зони карантину. 

Читайте також, що у Києві на НСК "Олімпійський" можна зробити щеплення від коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

31 жовтня 2021, 22:43

Конченные

Анатолий

31 жовтня 2021, 20:38

Пӣdàpáćы

коля

31 жовтня 2021, 17:41

капец

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися