На Київщині стан автомобілів почали перевіряти мобільні станції поліції (ФОТО)

Що відомо про перевірки, та кого вони не стосуються

Українські правоохоронці почали використовувати спеціалізовані мобільні станції задля перевірки технічного стану автомобілів. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передають "Коментарі".

Патрульна поліція почала використовувати мобільні діагностичні станції з 12 листопада. Вони працюють у кожній області України. Під перевірки технічного стану підпадають автобуси, таксі, вантажівки у понад 3,5 тонни, спеціалізований транспорт, а також автомобілі, які перевозять небезпечний вантаж та використовуються у комерційних цілях. Не перевірятимуть діагностичними станціями приватні легкові автівки.

Мобільні діагностичні станції мають сучасні прилади для контролю технічного стану транспорту. З таким обладнанням патрульні зможуть аналізувати викиди вихлопних газів бензинових і газобензинових двигунів, заміряти параметри світла фар і залишкову висоту малюнка протектора шин, а також проводити іншу діагностику автомобілів.

Нагадаємо, у Києві стартувала процедура контролю за дотриманням нових правил перевезень в маршрутних автобусах. Тепер водії маршруток зобов'язані бути в спеціальній формі, а в салонах рухомого складу будуть регулярно проводити заміри температури. Інспектори перевірятимуть наявність усіх необхідних документів, форму у водіїв, температуру в салоні, шумове та візуальне забруднення всередині транспорту. Також перевірці підлягає наявність необхідного інформаційного плаката з потрібною для пасажирів інформацією та даними водія, технічний стан маршрутки і її чистота, а також пристосованість до перевезення осіб з обмеженими можливостями. Для фіксації порушень столичні інспектори матимуть натільні камери.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також: Київ перейшов до "червоної" зони карантину: повний список заборон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися