В елітному готелі Києва відкриють пункт вакцинації

Кому будуть робити щеплення від коронавірусу

У чотиризірковому готелі, розташованому у центрі Києва, розпочне роботу пункт вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я.

Центр вакцинації від COVID-19 запрацює у готелі "Національний". Він розташований на вулиці Липська, 5. Зробити щеплення від коронавірусу тут можна буде з наступного тижня. Усіх охочих центр масової вакцинації прийматиме з 15 листопада за попереднім записом.

Громадянам віком від 18 років для вакцинації потрібні паспорт та індивідуальний податковий номер, дітям від 12 років — довідка про рутинні щеплення. Для вакцинації від коронавірусу в готелі "Національний" не обов’язково мати декларацію з сімейним лікарем, зазначили в Міністерстві охорони здоров’я. У відомстві додали, що декларація з сімейним лікарем значно прискорює внесення даних про щеплення від COVID-19 до електронної системи та отримання відповідного сертифікату.

У МОЗ також поінформували, що перед щепленням від коронавірусу не потрібно робити ПЛР-тест або тест на антитіла, здавати аналізи, міряти артеріальний тиск або проходити обстеження. Ознайомитися з графіком роботи центру вакцинації у готелі "Національний", наявністю вакцин і записатися на прийом можна за посиланням.

Нагадаємо, у Київській міській державній адміністрації не допустили до роботи сімох працівників, які не зробили щеплення від коронавірусу. Повернутися до роботи відсторонені працівники зможуть або після надання COVID-сертифікатів про вакцинацію або після закінчення карантину. Серед тих, кого не допустили до роботи, четверо працюють у департаментах, інші — в апараті столичної мерії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також, що у Броварах через обов’язкову вакцинацію звільняються вчителі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися