У Києві біля Совських ставків висадили платани (ФОТО)

В озелененні брали участь комунальники та активісти

У Голосіївському районі столиці біля Совських ставків висадили платани. Про це повідомили в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

Екологічну акцію у столиці провела Незалежна медіапрофспілка України. Вона відбулася у день працівників радіо, телебачення та зв’язку. Активісти організації з Києва, Херсону, Рівного, Дніпра, Чернівців та Донецької області висадили десять платанів на території нижнього каскаду Совських ставків. Кияни прагнуть створити на цій території екопарк. 

Совські ставки мають стати екопарком з природним ландшафтом, зручним для дозвілля і спілкування з природою, наголошував генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король. На території у понад 20 гектарів є цінні водно-болотні угіддя. Вони — не тільки джерело кисню, а й домівка для багатьох видів тварин, у тому числі, рідкісних птахів і черепах.

У серпні цього року КО "Київзеленбуд" подало до Київської міської ради клопотання про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою. Від столичної влади потрібно відведення земельних ділянок на проспекті Валерія Лобановського, 113 площею понад 19 гектарів та вздовж проспекту Валерія Лобановського та вулиці Володимира Брожка площею 3,5 гектари для відтворення зелених насаджень парку біля Совських ставків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". На території Совських ставків на площі понад 20 гектарів знаходяться цінні водно-болотні угіддя, де мешкають багато видів рідкісних тварин та птахів. Проєкт створення екопарку "Совські ставки" підтримує мер Києва Віталій Кличко. Небайдужі кияни тривалий час захищали Совські ставки від забудови.

Нагадаємо, у Києві понад десять років точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. За останніми експертизами, стан Совських ставків визнали катастрофічним. У липні Північний апеляційний суд розірвав договір з орендарем земельної ділянки ТОВ "Господарник". Орендаря зобов’язано повернути місту ділянку біля Совських ставків у придатному для її подальшого використання стані.

Читайте також, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися