Подорожчання проїзду: у Києві можуть злетіти ціни на таксі

У столиці незабаром можуть різко зрости ціни на послуги таксі

У столиці на тлі подорожчання проїзду у громадському транспорті та метро можуть різко зрости ціни на таксі. Про це повідомив голова профспілки таксистів України Василь Попік в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, таксисти абсолютно не мають впливу на тарифи, за якими возять пасажирів. Він зазначив, що на тлі подорожчання проїзду у громадському транспорті тарифи на таксі також, найімовірніше, можуть підвищити.

Також Попик заявив, що ціни на таксі потребують підвищення, оскільки сьогодні таксисту у Києві, щоб заробити нормальні гроші, потрібно їздити містом понад 16 годин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з наступного року зростуть ціни на проїзд на всіх видах наземного транспорту та у метро. З 1 січня 2022 року проїзд в автобусах, тролейбусах, трамваях і метро складе 20 гривень. Для власників "Карти киянина" ціна на одну поїздку становитиме 12 гривень незалежно від кількості поїздок. Такі плани оприлюднила столична влада. Наразі триває громадське обговорення підвищення тарифів на проїзд.

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко заявляв, що у Києві змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, зокрема, у трамваях, метро та тролейбусах через подорожчання електроенергії та постійних дотацій на транспортну галузь. У столиці понад 30% пасажирів громадського транспорту отримують пільги та не платять за проїзд, а електроенергія, від якої сильно залежить робота електротранспорту, зросла у ціні вдвічі. Дотації транспортної галузі коштують бюджету Києва 4 мільярди гривень на рік. Навіть після підвищення цін на проїзд столиця дотуватиме транспортні підприємства.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Також читайте про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


IG

21 листопада 2021, 08:50

Шли б вы лесом с заявами необходимости повышения проезда.Платите европейскую зарплату - и хрен с вами.Я не против зарабатывать 40-50к гривен и за все платить полную стоимость.А так сделаем вам второй майдан. И таксисты туда же могут идти.Какого мне ,чтоб заработать нормальные деньги нужно пахать,а они хотят полдня пассажиров повозить по городу и иметь то же.

Вадим

21 листопада 2021, 08:28

Что за статья? Как она согласуется с заявлением Кличка о неподнятии цен на проезд до 2024 года?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися