Кияни просять захистити озеро Алмазне на Троєщині від забудови

До влади столиці звернулися з петицією

У Деснянському районі Києва необхідно захистити озеро Алмазне на Троєщині від забудови. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Станіслав Лагуцький зазначає, що озеро Алмазне найбільше та глибоке не тільки у Деснянському районі Києва, а й у всій столиці. Локація водойми поблизу збанкрутілої фабрики дуже гарна, проте її планують забудувати, стверджує автор звернення до столичної влади.

Владі Києва автор петиції пропонує зробити по берегу озера Алмазне пішохідну зону та збудувати велосипедну доріжку. "Підтримайте петицію, не дайте забудувати саме гарне озеро в столиці, на якому живуть лебеді і перелітні птахи сідають і гніздяться", — йдеться у тексті документу.

У Києві також триває боротьба проти забудови берега річки Дніпро. Через спротив мешканців Дніпровського району, який триває вже п'ятнадцять років, столична влада хоче викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9. На земельній ділянці площею майже 1,5 гектари планується облаштування парку "Микільська слобідка", щоб врятувати цю зелену зону від забудови. Кияни виступають рішуче проти зведення на березі Дніпра три 25-поверхових житлових комплекси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


микола

20 листопада 2021, 12:03

Так я живу на Троєщині.Рибачу. Раніше бігав кругом нього. Круг близько 10 км. Збоку ТЄЦ-6 працював земснаряд по піску нелегально. В 2020 його зупинили. Осталась гора піскуі замулена піском місцевість, яку жителі Погребів перетворили на пляж.

НафігнадА

19 листопада 2021, 08:56

А ещё они и Горбачиху хотят под Ылитное жильё отдать. Киевская мрасть, куле.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися