На Київщині вимагають стягнути з забудовника мільйони гривень

Подробиці розповіли у прокуратурі

У Київській області один з забудовників не сплатив обіцяні гроші для розвитку інфраструктури Бучанського району. Про це розповіли у прокуратурі Київського регіону, передають "Коментарі".

За даними відомства, під час будівництва багатоквартирного житлового будинку забудовник взяв зобов’язання сплатити майже вісім мільйонів гривень. Ці гроші мали піти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. Такі умови були прописані у договорі пайової участі відповідно до вимог містобудівного законодавства.

Після введення багатоквартирного будинку в експлуатацію забудовник так і не сплатив кошти за договором пайової участі. Внаслідок цього Вишнева міська територіальна громада не отримала майже вісім мільйонів гривень. Києво-Святошинська окружна прокуратура подала позов до суду. У позовній заяві вимагають стягнути із забудовника на користь громади Вишневого заборговані кошти. Відомо, що суд вже відкрив провадження у справі.

Нагадаємо, у Києві триває боротьба проти забудови берега річки Дніпро. Через спротив мешканців Дніпровського району, який триває вже п'ятнадцять років, столична влада хоче викупити землю на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9. На земельній ділянці площею майже 1,5 гектари планується облаштування парку "Микільська слобідка", щоб врятувати цю зелену зону від забудови. Кияни виступають рішуче проти зведення на березі Дніпра три 25-поверхових житлових комплекси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися