У Києві планують обмежити в’їзд транспорту до столиці

Столична влада боротиметься з забрудненням повітря

У Києві планують обмежити в’їзд легкового транспорту, щоб знизити рівень забруднення повітря у столиці. Про цю ініціативу розповіла депутатка Київської міської ради Юлія Лимар, передають "Коментарі".

"Ми розглядаємо такі проєкти, які зараз знаходяться на стадії обговорення, як зменшення вїзду транспорту на територію міста. Вже сьогодні діють обмеження щодо великогабаритного транспорту. Можливо, в перспективі це стосуватиметься й легкових автомобілів в центрі міста", — повідомила депутатка Київради.

За її словами, Київ планує також знизити рівень забруднення повітря за допомогою закупівель екологічно чистого громадського транспорту.

"Транспорт для будь якого мегаполісу — це питання номер один. Київська міська рада вже виділила кошти на закупівлю ектроавтобусів для міських потреб", — прокоментувала Лимар.

У Києві також планують реалізувати проєкт продовження лінії швидкісного трамвая від центрального залізничного вокзалу до станції метро "Палац спорту" за два роки. У жовтні столична влада підписала угоду зі Світовим банком. Мер Києва Віталій Кличко сподівається, що проєкт продовження швидкісного трамвая до "Палацу спорту" реалізують протягом двох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці планували відкрити автомобільне сполучення на Подільському мосту до кінця року. Проте мер Києва Віталій Кличко назвав нову дату відкриття Подільського мосту. Очільник столиці повідомив, що автомобільне сполучення на шляхопроводі відкриють у наступному році. За його словами, один зі з’їздів з Подільського мосту буде готовий лише навесні. Перший з’їзд з Подільського мосту мають відкрити на Русанівських садах.

Нагадаємо, у Києві відкрили Respublika Park — один з найбільших торгових центрів в Європі, який знаходиться на Великій окружній дорозі. На масштаби споруди можна подивитись з висоти пташиного польоту. Торговельно-розважальний центр Respublika Park відкрився у Києві на Теремках. Його загальна площа складає 300 тисяч квадратних метрів, з яких 135 тисяч квадратних метрів призначена під оренду.

Дивіться також відео, як у Києві виглядає Велика окружна дорога після ремонту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися