У Києві почали демонтаж літніх майданчиків (ВІДЕО)

Тераси мали б прибрати власники ще три тижні тому

У Києві перевіряють тротуари та демонтують літні майданчики, які заважатимуть проїзду спецтехніки. Про причини демонтажу споруд розповів директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, столичні комунальники під час перевірки виявили кілька споруд, термін на встановлення яких скінчився, проте власники ресторанів самостійно їх не прибрали. Керівник Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко нагадав, що у столиці дозволили роботу літніх майданчиків за символічну ціну в одну гривню. Так підприємців підтримали на час пандемії коронавірусу. Ці договори втратили чинність 31 жовтня.

Столична влада надала власникам ресторанів додаткових два тижні, щоб вони могли самостійно прибрати літні майданчики, зазначив директор Департаменту міського благоустрою. Ткаченко додав, що конструкції, які залишились на вулицях, потрапляють під демонтаж.

Працівники комунального підприємства "Київблагоустрій" вже звільнили від літніх майданчиків дві локації. Конструкції прибрали з тротуарів біля кав’ярні та ресторану на вулицях Симона Петлюри та Малій Житомирській. До власників кафе та ресторанів звернулись з проханням якнайшвидше прибрати тераси, або їх демонтують комунальники та відправлять на штрафмайданчик.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва поблизу ринку "Юність", який нещодавно зачистили від незаконно встановлених торгових споруд, почалися земельні роботи. Як виглядає звільнена від МАФів територія зараз та які роботи там велись наприкінці жовтня — дивіться на відео з висоти пташиного польоту.

Окрім того, у столиці знесли кіоски біля Вигурівського ринку на Троєщині. Комунальники звільнили тротуар загальною довжиною 500 метрів та близько 100 квадратних метрів зеленої зони, яку власники кіосків незаконно заасфальтували.

Нагадаємо, на столичному Подолі провели перевірку Житнього ринку. Фасад Житнього ринку зафарбований графіті, а навколо розміщені "якісь незрозумілі кіоски та процвітає стихійна торгівля".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися