У Чорнобильській зоні затримали білоруського сталкера

Подробиці розповіли прикордонники

У Чорнобильській зоні затримали громадянина Білорусі, який планував екстремальний маршрут. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Державну прикордонну службу України.

За даними відомства, прикордонники та поліцейські затримали іноземця близько опівночі. Це сталося поблизу прикордонного відділу "Млачівка". Прикордонники з’ясували, що сталкер має дозвіл на постійне проживання в Україні. Чоловік прямував на відселену територію ЧАЕС заради екстремального туризму та відпочинку. На сталкера-іноземця склали адміністративний протокол. "Туристу" загрожує штраф.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області та ще чотирьох прикордонних регіонах можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу в Білорусі.

Нагадаємо, на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника є парк піроценового періоду. На піщаних ґрунтах розташований унікальний вигорілий масив соснового лісу. Він незвичний для природи заповідника. Окрім того, на території Чорнобильської зони відчуження виявили озеро ідеально круглої форми. Його назвали "Оком Полісся". Тепер це водосховище, яке було біля поліського села ставком. 

Читайте також, як у Чорнобилі проводять дослідження щодо збереження легендарних об‘єктів. Серед них — радіолокаційна станція "Дуга".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися