У Києві встановлять три меморіальних дошки

В мерії столиці надали відповідні дозволи

У Києві влада надала дозвіл на встановлення трьох меморіальних дошок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Відповідне розпорядження 26 листопада підписав виконуючий обов’язки голови КМДА на час відпустки мера Києва Віталія Кличка Микола Поворозник. Згідно з документом, одна з меморіальних дошок буде присвячена загиблому під час бойових дій на Донбасі добровольцю Ігорю Бєлошицькому. Її встановлять на фасаді будинку на вулиці Маршала Малиновського, 3.

Друга меморіальна дошка з’явиться на фасаді будинку на вулиці Миколи Раєвського, 28. Вона буде присвячена українському письменнику, прозаїку, поету та педагогу Григору Тютюнникові. Третю меморіальну дошку встановлять на честь заслуженого майстра спорту та заслуженого тренера України з парашутного спорту Олександри Хмельницької. Вона прикрасить фасад будинку на вулиці Ентузіастів, 15.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичній владі пропонують провести декомунізацію статуї "Батьківщина-Мати", розташованій на Печерський пагорбах. Автор петиції вважає, що монумент треба перетворити на скульптуру архистратига Михаїла.

Нагадаємо, в історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Власник будівлі самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі нещодавно та викликали обурення серед киян.

Читайте також, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися