Голова МВС та учасники бойових дій закликали до мирних мітингів у Києві (ВІДЕО)

Правоохоронці звернулися до учасників масових заходів

Голова Міністерства внутрішніх справ України Денис Монастирський оприлюднив відеозвернення учасників бойових дій на Донбасі, які зараз охороняють столицю із закликом до проведення мирних мітингів у Києві. відповідне відео розміщено на сторінці голови МВС у Facеbook, передають "Коментарі".

Голова МВС України звернувся до тих, хто збирається взяти участь у масових акціях у Києві у середу, 1 грудня, з проханням дотримуватися правопорядку та керуватися почуттям громадянської відповідальності.

"Я — учасник обох Майданів, і для мене право на волевиявлення, свободу мирного зібрання та дотримання прав і свобод громадян мають високу цінність. У Нацполіції та Нацгвардії також є люди, які пройшли Майдани, а ще більше тих, хто брав участь у бойових діях у зоні проведення Антитерористичної операції або Операції об’єднаних сил", — заявив Монастирський.

Він наголосив, що ті правоохоронці, хто зараз охороняють порядок у Києві, з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції і так само очікують поваги до себе.

"Вони — на сторожі вашої безпеки і роблять усе для недопущення провокацій. Україна у нас одна! І наш із вами обов’язок — її захищати. Як на фронті, так і в тилу. Будьмо гідні цієї відповідальної й високої місії", — закликав голова МВС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через масові заходи перекриють рух транспорту у центрі столиці. Через обмеження у перший день зими громадський транспорт курсуватиме за зміненими маршрутами.

Нагадаємо, у середу, 1 грудня, у Верховній Раді України відбудеться виступ президента Володимира Зеленського. Голова держави звернеться з щорічним посланням до нації. У столиці на цей день планують провести кілька мітингів та акцій протесту. Зокрема, раніше через ситуацію зі зривом спецоперації щодо затримання ПВК "Вагнер" активісти намагалися прорватися до Офісу президента, вимагали від Зеленського звільнити керівника ОП Андрія Єрмака та палили файєри на Майдані незалежності. Тоді організатори мітингу пообіцяли провести ще одну акцію протесту першого грудня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися