В аеропорту «Бориспіль» росіянин вдавав з себе агента ФСБ (ВІДЕО)

Про майже детективну історію розповіли прикордонники

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" громадянин Росії намагався потрапити в Україну та вигадав для цього незвичне пояснення. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України (ДПСУ), передають "Коментарі".

За даними відомства, 45-річний росіянин прилетів до України авіарейсом з ОАЕ. Під час перевірки пасажирів з Абу-Дабі іноземець надав паспорт на ім’я громадянина РФ. Українських прикордонників він намагався запевнити, що цей документ лише "прикриття". Мету візиту в Україну чоловік не назвав, як і контакти людей, до яких прямував.

Росіянин розповів, що нібито кілька років працював у Федеральній службі безпеки РФ та Генеральному розвідувальному управлінні Росії. "Ніякої підстави немає, нічого нема. Мене за це затримали в Абу-Дабі, але вибачились. Я відкрито пішов до адмірала поліції в Абу-Дабі… Але я зі спецслужбами розберусь… Америка почала допомагати Україні — це я попросив", — заявив українським прикордонникам росіянин.

За його словами, він працював у "команді Путіна". Начебто мав отримати нагороду — медаль "героя Росії", але його обманули. "Німецька спецслужба мене прислала в Росію. Я у команді Путіна працював. Я співпрацював з ГРУ та ФСБ з 2007 року", — сказав іноземець.

У ДПСУ зазначили, що чоловік мав намір просити допомоги в українських спецслужб. Українські прикордонники його заяви перевіряти не стали та відмовили росіянину у в’їзді в Україну.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Київської області намагалися ввезти обладнання підсанкційного підприємства. Електротехнічне обладнання було вироблено в Росії. На цього російського виробника в Україні накладені санкції.

Нагадаємо, працівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Схему викрили контррозвідники СБУ. Канал контрабанди організували двоє мешканців Дніпропетровської області. Чоловіки закупали в Україні авіаційні агрегати та комплектуючі до військової техніки, щоб продавати їх у країнах близького закордоння.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" росіянка намагалася обдурити прикордонників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися