На Київщині значно обміліла притока Дніпра (ФОТО)

Зниженням рівнем води занепокоєні й мешканці, й експерти

У Київській області мешканці Броварського району звернулись до експертів щодо різкого зниження рівня води у річці Трубіж. Про ситуацію розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

Річка Трубіж має протяжність понад сотню кілометрів. Це ліва притока Дніпра, яка впадає у Канівське водосховище. Рівень води різко впав між населеними пунктами Баришівка та Селище. Працівники рибоохоронного патруля зафіксували падіння на 70-80 сантиметрів. На обмілілому місці не виявили загибелі риби.

Для з’ясування причин різкого спаду води у річці Трубіж Київський рибоохоронний патруль звернувся до Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра. У патрулі зазначили, що навіть при падінні рівня води на 10-30 сантиметрів звертаються до відповідних органів. Також на місці події працювали правоохоронці. Причини значного зниження рівня води у річці Трубіж поки що невідомі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві чистять засмічене русло річки Либідь та планують створити на її берегах простір для відпочинку. Роботи ведуть на ділянці від вулиці Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора у Голосіївському районі столиці. Понад 150 з 800 метрів русла річки Либідь вже розчистили від сміття. У столиці також планують повноцінну реконструкції легендарної річки.

Нагадаємо, що у Києві тривають роботи з повернення річки Почайна у природне середовище. На відео, знятому з висоти, можна подивитись як виглядає ріка Почайна від самого Дніпра до Йорданського озера. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вофка

30 січня 2022, 15:14

шукаєте причину? Дивно! Річки Трубіж НЕ ІСНУЄ! Вода з р.Остер перекачується у КАНАВУ і у мікрорайоні Карань міста Переяслав перекачується у Дніпро. НС на Острі не качає-не ма води у канаві...((((

Тарас

17 грудня 2021, 08:08

Кто-то сделал себе дамбу для развода рыб

Александр

17 грудня 2021, 08:02

"И только на третий день индеец по прозвищу Зоркий глаз заметил, что в тюрьме не было четвертой стены". Патруль наконец то заметил, что река Трубеж обмелела и теперь ломают голову отчего. Засрали. И не только эту реку. Даже Днепр засрали. Да и не только реки. "Ай-яй-яй. Откуда это? Кто это сделал?" Понятное дело - москали с Путиным во главе. Больше не кому.

Киевлянин

17 грудня 2021, 07:57

ЦЭ ВСЭ НАСЛЫДКИ УПРАВЛЫННЯ СЫЛЬСКЫМЫ РОГАТЫМИ СВЫНЯМЫ У ХВЫШЫВАНКАХ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися