Як у Києві виглядає маловідоме мальовниче селище (ВІДЕО)

Кадри зроблені з висоти напередодні снігопадів у столиці

В Оболонському районі Києва розташоване мальовниче селище Дніпровської водопровідної станції Водогін, потопаюче в зелені лісу. Як виглядає населений пункт з висоти пташиного польоту показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Селище Водогін знаходиться поблизу шляху на Вишгород — між Богатирською вулицею та Мінським проспектом. Населений пункт з’явився під час зведення у Києві водопроводу. У столиці на початку XX століття використовували свердловини. У 1930-ті роки вирішили повторити спробу забору води з Дніпра, збудувавши водопровідну станцію. Для працівників почали зводити житло неподалік. Це стало початком історії селища ДВС (Дніпровська водопровідна станція), але в народі поширена назва Водогін.

"За часів СРСР розташування Дніпровської водопровідної станції не розголошувалося. Об'єкт мав певну секретність, яка поширилася і на селище для працівників станції. Тому Водогін навіть не можна було знайти на старих картах, а знали про нього далеко не всі. Багато киян і не думали, що на цій місцевості щось є", — прокоментував Сергій Мухлинін відео.

Автор кадрів додав, що у 2001 році в селищі відкрили першу церкву Георгія Побідоносця, а частину будинків добудували у 1970-ті роки. "Примітно, що водне селище не межує з Дніпром. До станції та берега необхідно ще добиратися. Маршрутки до селища не їздять. Натомість є автобуси, на які можна сісти від станції метро Героїв Дніпра. Автобуси 41 та 398", — зазначив блогер.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою.

Нагадаємо, у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися