У Київській області обміліли ще кілька річок (ФОТО)

Рівень води значно впав у трьох водоймах

У Київській області обміліли ще три річки — Тетерів, Рось та Ірпінь. Про ситуацію розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

За даними відомства, на річках Рось і Тетерів зафіксували різке пониження рівня води 29 грудня. До державних інспекторів звернулись громадські активісти. У Богуславі виявили спад рівня води на 40 сантиметрів у річці Рось. У межах селища Пилява Вишгородського району Київської області рівень води у річці Тетерів впав на 30 сантиметрів.

Наступного дня різкий спад води зафіксували на річці Ірпінь у селищі Стоянка Бучанського району Київської області. У Київському рибоохоронному патрулі повідомили, що рівень води впав на 40-50 сантиметрів. В усіх трьох водоймах загибелі водних біоресурсів не спостерігали. Про інциденти інспектори поінформували Басейне управління водних ресурсів середнього Дніпра, Держводагентство та інші компетентні органи для реагування на ситуацію. Причини обміління річок поки що невідомі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області мешканці Броварського району звернулися до експертів щодо різкого зниження рівня води у річці Трубіж. Вона має протяжність понад сотню кілометрів. Це ліва притока Дніпра, яка впадає у Канівське водосховище. Рівень води різко впав між населеними пунктами Баришівка та Селище.

Нагадаємо, що у Києві тривають роботи з повернення річки Почайна у природне середовище. На відео, знятому з висоти, можна подивитись як виглядає ріка Почайна від самого Дніпра до Йорданського озера. На її берегах створять парк із велосипедними доріжками, по якому можна буде гуляти зі станцій метро "Оболонь" і "Почайна" до парку "Наталка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися