Екологи розповіли про унікальність заповідників Києва та Київщини

Цікаві факти про природу столиці та регіону

Природно-заповідний фонд Київщини по-справжньому унікальний та немає аналогів у світі. Про це розповів начальник Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу Павло Іванов, передають "Коментарі".

Київ — лідер серед міст України за кількістю та площею об’єктів природно-заповідного фонду. За словами керівника ДЕІ Столичного округу Павла Іванова, наразі на території столиці розташовані 190 об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного та місцевого значення. Їх загальна площа складає понад 20 тисяч гектарів — це майже 24% від загальної території Києва.

"На Київщині налічується 238 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 344,9 тисяч гектарів, що складає 10,41% від адміністративної площі області", — повідомив Іванов.

У Київській області розташований єдиний у світі радіаційно-біологічний біосферний заповідник — Чорнобильський, а у Києві — єдиний в Україні національний парк у межах мегаполісу — Голосіївський. "Самі об’єкти репрезентують природу Північного Полісся й частково Наддніпрянщини", — зазначив керівника Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Додамо, що цього тижня 11 січні у світі відзначили Міжнародний день заповідників та національних парків. Ця пам’ятна дата введена з 1997 року за ініціативою Центру охорони дикої природи і Всесвітнього фонду дикої природи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року відбудеться багато позитивних змін у сфері благоустрою територій. Мер столиці Віталій Кличко анонсував відкриття багатьох нових парків, скверів та зон відпочинку.

Нагадаємо, неподалік Києва відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку. Нова локація розташована у селі Хотянівка. Це ідеальне місце для катання на сноутюбах і родинного відпочинку.

Дивіться також світлини, як у Києві Сирецький дендропарк перетворився на казкову зимову локацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися