Капітан із Києва вперше привів вітрильну яхту до Антарктиди (ФОТО)

Що відомо про успіхи столичних мореплавців

На українській антарктичній станції "Академік Вернадський" з'явився вимпел Київського міського крейсерського яхт-клубу. Про це повідомила учасниця столичного яхт-клубу Леся Ганжа, передають "Коментарі".

За її словами, командор Київського міського крейсерського яхт-клубу Геннадій Старіков вперше привів вітрильне судно на станцію на Антарктиді. Столичний капітан відомий участю у навколосвітньому поході яхти "Купава", яку збудували у Києві. Старіков також ходив під вітрилами від Полінезії до Гренландії та від Гренландії до Вогняної Землі, зазначила Леся Ганжа.

Українська антарктична станція "Академік Вернадський" знаходиться на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови. Тепер тут з'явився вимпел Київського міського крейсерського яхт-клубу. На своєму шляху до Антарктиди екіпаж командора Геннадія Старікова та яхти Mon Coeur подолав випробування високих штормових широт. Проте під час переходу проливу Дрейк погода до українського екіпажу була милосердною, повідомив капітан яхти.

Нагадаємо, у Києві планують відновити рух річкового пасажирського транспорту на Дніпрі. Торік у вересні запустили перший пілотний рейс швидкісного теплоходу "Ракета" з Києва до Канева. Одноденний туристичний маршрут "Київ — Канів — Київ" по Дніпру планують зробити регулярним, якщо на нього буде попит. Влада планує розвивати туристичний потенціал річкових маршрутів Дніпром і може запустити теплоходи з Києва до Чорнобиля, Переяслав-Хмельницького та Трахтемирова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області сприяють розвитку гастрономічного туризму. Програма "Дороги вина та смаку Київщини" створена, щоб задовольнити вибагливого мандрівника. Окрім того, під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг. Нова локація розташована у селі Хотянівка у Вишгородському районі Київської області. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, як Київський суднобудівний-судноремонтний завод попри зимову погоду продовжує ремонт річкового флоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися