Спалахом інфекції серед дітей в Ірпені зайнялась прокуратура

Відкрито кримінальне провадження

В Ірпені після спалаху ротавірусної інфекції в одному з дитячих садків відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію прокуратури Київської області.

У чотирнадцяти вихованців дошкільного навчального закладу в Ірпені виявили ознаки ротавірусної інфекції. Одна дитина має підтверджений лікарями діагноз та знаходиться на лікуванні у медичному закладі. Через неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей ювенальні прокурори Бучанської окружної прокуратури розпочали кримінальне провадження.

Зараз в Ірпені встановлюють обставини захворювання дітей. Окрім того, Бучанський відділ Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області проводить лабораторні та санітарно-епідемічні дослідження. Досудове розслідування спалаху ротавірусної інфекції в Ірпені триває.

За даними Центру громадського здоров’я України, ще кілька десятиліть тому про ротавірусну інфекцію ніхто не знав. Однак ця хвороба є найчастішою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної. Зараження особливо небезпечно для немовлят та маленьких дітей. Ротавірус дуже заразний, а їхнім джерелом є людина. Інфікування відбувається фекально-оральним шляхом, під час їжі, а також під час контакту з забрудненими поверхнями і предметами — підлогою, іграшками, меблями, одягом.

Симптоми захворювання переважно з’являються через два дні. Блювота й діарея можуть тривати від трьох до восьми днів. Особливо небезпечними є додаткові симптоми ротавірусу — зневоднення та втрата апетиту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вдруге захворів на коронавірус. Очільник столиці повідомив, що оскільки вакцинований, сподівається на нескладний перебіг хвороби.

Нагадаємо, у Києві ситуація з захворюваністю на коронавірус після новорічних свят не прогнозована, але свята дозволили медикам трохи перепочити, зазначив радник мера Києва Віталія Кличка з медичних питань Віктор Яцик. А лікар-імунолог Олег Назар розповів, що головною небезпекою мутації коронавірусу є те, що нові штами бистріше розповсюджуються.

Джерело: https://t.me/press_kobl/677


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися