У Києві "оберіг" не врятував від штрафу за паркування (ФОТО)

Забракло фото з Ілоном Маском і Сніговою людиною

У Києві потрійний "оберіг" не врятував водія від накладення штрафу інспектором із паркування. Про це розповів заступник мера Києва Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, на одному з транспортних засобів, що порушив правила паркування у столиці, помічені фото з братами Кличками, ліва перепустка кудись за 2016 рік та абонемент на паркування за 2014 рік.

"Бракує фото з Ілоном Маском, Сніговою людиною, а також Дмитром Гордоном. Але це не рятує від штрафу, якщо ви припаркувалися на розділювальній смузі й заблокували рух пішоходів", — прокоментував оприлюднені фото Усов.

Заступник мера Києва також повідомив, що за 2021 рік надходження до бюджету Києва від оплати за погодинне паркування зросли у 88 разів. З початку нового року у столиці вже сплатили за паркування понад 35,8 тисячі гривень, зазначив Усов. Торік у Києві близько 62 тисяч водіїв сплатили за паркування понад 13 мільйонів гривень. А найчастіше за погодинне паркування сплачували через додаток "Київ цифровий".

"Майже втричі зросли за рік надходження від оплати штрафів. Водії 106 689 унікальних автомобілів сплатили 40,6 мільйона гривень штрафів. Інспектори з паркування винесли понад 133 тис. постанов. І рекорди року — найбільшу суму за паркування – 22 505 грн – сплатив власник Skoda Fabia Ambiente. Найбільше – 25 постанов – отримав водій Volkswagen Golf GTI", — розповів Усов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у разі несплати за паркування у центрі міста доведеться заплатити 700 гривень штрафу, у прилеглих до центру столиці територіях — 500 гривень, у спальних районах — 100 гривень. Нові тарифи на паркування у Києві набули чинності з липня 2021 року. Найвища вартість паркування у центрі столиці — за одну годину доведеться заплатити 35 гривень. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 гривень. Не змінилися тарифи на паркування у спальних районах столиці — 5 гривень за годину. Безплатними залишаються паркінги у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Нагадаємо, що у Києві цього року облаштують паркінги під Європейською площею, біля Олександрівської лікарні, на вулиці Володимирській, а також на Оболоні та на острові Муромець. Окрім того, на трьох комунальних ринках Києва планують облаштувати паркінги для покупців.

Джерело: https://t.me/usov_ua/290


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися