У Києві пропонують перейменувати вулицю Єрмака

Аргументи виклали у петиції до столичної влади

Пропозиція щодо перейменування вулиці Єрмака у Києві на вулицю сера Вінстона Черчилля оприлюднена на офіційному сайті мерії столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на текст петиції.

Автор петиції Віктор Трегубов нагадав, що вулиця в Оболонському районі Києва, яка пролягає від проспекту Степана Бандери через вулицю Куренівську, названа на честь донського отамана Єрмака Тимофійовича. 

"Єрмак, який став уособленням завойовницької, імперської політики Росії, є частиною історії нашого ворога та не має жодного відношення до України. На його честь не має називатися жодна з вулиць нашої столиці", — мотивує автор пропозиції до влади Києва.

Назви вулиць формують парадигму культурного простору, а посилення дипломатичних зв’язків України з Великою Британією на тлі російської агресії та загрози вторгнення з боку Росії є вкрай важливим, наголосив автор петиції.

Він вважає, що одним із жестів дружності до Британії може бути перейменування однієї з вулиць Києва на честь сера Вінстона Черчилля. Цей британський політик і колишній прем'єр-міністр Великої Британії боровся проти диктатур. Черчилля поважають в усьому світі за захист демократії у Європі проти поширення нацизму та комунізму.

Окрім того, автор петиції пропонує владі Києва встановити після перейменування вулиці Єрмака на вулицю Черчилля пам‘ятник цьому видатному політику. Також у Києві пропонують перейменувати вулиці Мартиросяна та Фучика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чотири вулиці Києва отримали нові назви. Вулицю Саратовську перейменували на бульвар Павла Вірського. Назву вулиці Амурська змінили на вулицю Академіка Книшова. Вулицю Дмитрівська у Подільському районі столиці назвали вулицею Анатолія Кузнецова. У Деснянському районі Києва з’явилась нова вулиця на честь композитора та диригента Анатолія Авдієвського. 

Нагадаємо, раніше ухвалили рішення про зміну назви вулиці Московська у Солом’янському та Голосіївському районах Києва. Вулицю назвали на честь Григорія Гуляйницького. Ще одне розпорядження мера Києва про зміну вулиці стосується Святошинського району столиці. Тут вирішили змінити назву вулиці Павленка на честь військового медика Христини Сушко.

Читайте також, що у столиці планують витратити на капітальний ремонт вулиці Єлизавети Чавдар 138 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися