У Києві значно зросла кількість хворих на грип, ГРВІ та коронавірус

Оприлюднені нові дані по столиці за тиждень

У Києві за тиждень зафіксовано значне зростання рівня захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ) та на коронавірус. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

За минулий тиждень у Києві зафіксували понад 30,4 тисячі хворих на грип, ГРВІ та на COVID-19. За сім днів показник рівня захворюваності зріс у 1,8 рази. Зростання кількості хворих фіксують як серед дорослих, так і серед дітей. За тиждень у столиці захворіли майже 12 тисяч дітей та майже 18,5 тисяч дорослих.

Рівень захворюваності на грип, ГРВІ та на коронавірус у Києві перевищив епідемічний поріг на 28,7%. Це вказує на високий рівень інтенсивності епідемічного процесу у столиці. До медичних закладів у Києві за тиждень госпіталізовано 695 пацієнтів, серед яких 156 дітей.

Чергову хвилю зростання захворюваності на коронавірус у Міністерстві охорони здоров’я пов’язують зі швидким розповсюдженням нового штаму "Омікрон". За останніми даними відомства, цей штам коронавірусу зафіксували вже у 20 областях України.

Відсьогодні в Україні набрав чинності наказ про відсторонення від роботи нових категорій працівників, які не зробили обов’язкове для щеплення від COVID-19. Це медичні працівники, співробітники органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, організацій та установ, а також працівники закладів державної та комунальної форм власності. Їх не допускатимуть до роботи без збереження зарплатні.

Нагадаємо, виробники вакцин від коронавірусу Pfizer та BioNTech оголосили, що починають клінічні випробування специфічної для Omicron вакцини. У компанії Moderna повідомили, що приступили до другої фази випробувань вакцини від цього штаму коронавірусу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головною небезпекою мутації коронавірусу є те, що нові штами бистріше розповсюджуються.

Читайте також, що на Київщині стався спалах ротавірусної інфекції серед дітей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися