У Києві триває знесення павільйону "ВДНГ" (ВІДЕО)

Що відбувається на території зараз, можна подивитися з висоти

У Голосіївському районі Києва на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") триває знесення павільйону №19, на місці якого будуватимуть Президентський університет. Аерозйомку з місця подій зробив блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Автор кадрів відверто засмучений знищенням історичної споруди на "ВДНГ". "Приголомшливий зразок пострадянського модернізму 1978 року, який міг би стати залом, бібліотекою, атріумом чи лекторієм для нового університету, зберігши й наш культурний код та історію... Міг би", — прокоментував відео знесення павільйону №19 Сергій Мухлинін.

Першу частину Президентського університету планують збудувати до кінця цього року. На це витратять понад 380 мільйонів гривень. Тендер на пошук підрядника оголосили на початку лютого. Аукціон планують провести 11 квітня. Виконавець робіт має зробити реконструкцію павільйонів №19 та № 17, а також збудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс із басейнами, відремонтувати будівлю №37 та упорядкувати водойму біля неї.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Президентський університет має запрацювати у Києві у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера з Концепції розвитку "ВДНГ" на найближчі 40 років. Проєктом Президентського університету передбачено будівництво навчальних корпусів, кампусів, створення лабораторій та облаштування ландшафтного парку.

Нагадаємо, у столиці для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка збудують новий гуртожиток. Вишу передали гуртожитки реорганізованої Національної академії державного управління. Однак це суттєво не розв'язало проблему. Будівлі перебувають в аварійному стані та потребують капітального ремонту. Ремонтувати їх почнуть у цьому році.

Читайте також, що у столиці відкрили American University Kyiv. Навчальний заклад працюватиме під егідою одного з найбільших університетів США — Університету Аризони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Я

15 лютого 2022, 04:27

ну если президент - ИДИОТ, тогда все понятно - ломайте далее

Влад

14 лютого 2022, 21:10

Пиздаватый клоун

Demon

14 лютого 2022, 19:36

Ну что сказать про конченый временщиков? Бабло отмывают, как могут. Строили для людей, рушат говнюки, а учиться будут уезжать на эвропу

Николай!

14 лютого 2022, 15:52

Я не розумію, для чого президентський університет? Адже в нас і так багато ВИШів. Що у нас так багато грошей, що нема куди дівати? Звичайно це будівництво (надрукують гроші)- значить збільшать інфляцію. Бо такі речі роблять, коли країна багата і нема куди багатства дівати! Як це дозволяє Верховна Рада?

Анатолий

14 лютого 2022, 13:21

Зачем сносить корпус на ВДНХ если на территории Института Математических машин и систем АН Украины пр. Глушкова 42 уже 30 лет независимости Украины стоят памятниками недостроя 6 огромных бетонных монстра, которые по какой то причине состоят на учете в минфине Украины. А свободные территории института застраиваются жилыми высотками с ведома президиума АН Украины и директора данного института Морозова, которому по слухам застройщик дал взятку в 1000000 долларов за содействие. И семья которого по слухам уже переехала на ПМЖ в Америку, который в ближайшее время планирует туда сбежать.

Алексей

14 лютого 2022, 13:11

Не они строили, чего сносят? Здание нормальное, не аварийное. По хорошему, т.н. руководство под суд.

людмила

14 лютого 2022, 13:01

СТОЛЬКО ПРОБЛЕМ В ГОСУДАРСТВЕ!УЧЕБА В ШКОЛЕ -СПЛОШНОЙ УЖАС!А У БЕЗМОЗГЛОЙ ВЛАСТИ СООТВЕТСТВУЮЩИЕ ИДЕИ!

Укроп

14 лютого 2022, 13:01

А вы чего хотели? Это ж прожект самого Зеленского! Захочет - все ВДНХ снесет! Место приглянулось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися