У Києві почали роботи зі створення Президентського університету

На "ВДНГ" триває підготовка до будівництва

На території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") розпочали підготовчі роботи з реалізації створення Президентського університету. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комплексу.

За планами, Президентський університет має запрацювати у Києві у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера з Концепції розвитку "ВДНГ" на найближчі сорок років.

Попереднє бачення Президентського університету презентували влітку цього року, але концепцію майбутнього вишу ще допрацьовують. Підрядника для розбудови інфраструктури для нового освітнього закладу обиратимуть після закінчення проєктних робіт.

Зараз на території "ВДНГ" починають підготовчі роботи. Поруч із павільйоном №19 проведуть демонтаж зайвих споруд, встановлять побутові бокси та огорожу, а також займатимуться облаштуванням й підключенням інженерних мереж. Окрім того, після інвентаризації зелених насаджень їх частково приберуть. Також заплановані ґрунтові роботи та демонтаж асфальту.

Проєктом Президентського університету передбачено будівництво навчальних корпусів, кампусів, створення лабораторій та облаштування ландшафтного парку. Зараз на території "ВДНГ" працюють кілька освітніх проєктів. Це — перший державний Музей науки Малої академії наук, школа та креативний хаб.

Нагадаємо, у грудні столична влада вирішила створити у чотирьох районах Києва п’ять зелених просторів. У  листопаді столичні депутати ухвалили рішення про нові зелені зони у трьох районах Києва. Їх облаштують на загальній площі у чотири гектари. У жовтні — про створення нових зелених просторів загальною площею понад сім гектарів у семи районах столиці. Київські депутати надали земельні ділянки на 14 локаціях для облаштування парків та скверів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися