Новий гуртожиток збудують у столиці для студентів КНУ (ФОТО)

Скільки витратять на це грошей, і як він буде виглядати

У столиці для студентів Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка збудують новий гуртожиток. Про це розповів ректор вишу Володимир Бугров, передають "Коментарі".

За його словами, багато років значний дефіцит ліжко-місць у студентських гуртожитках є однією з найбільш болючих проблем. Цього року вишу передали гуртожитки реорганізованої Національної академії державного управління. Однак це суттєво не вирішило проблему, зазначив керівник КНУ. Будівлі перебувають в аварійному стані та потребують капітального ремонту. Ремонтувати їх почнуть у наступному році. 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка у 2022 році отримає з державного бюджету понад 108 мільйонів гривень. Кошти передбачили на будівництво нового студентського гуртожитку. Із земельною ділянкою вже визначилися. Зараз розробляють план дій із будівництва та готують необхідну документацію. Планується, що гуртожиток матиме 16 поверхів і буде розрахований на понад 400 кімнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") розпочали підготовчі роботи зі створення Президентського університету. За планами, Президентський університет має запрацювати у Києві у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера з Концепції розвитку "ВДНГ" на найближчі 40 років.

Нагадаємо, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. У грудні 2020 року гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства.

Читайте також, чому Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів вартістю 5 мільярдів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися