Київські митники вилучили коштовності часів королеви Вікторії (ФОТО)

Предмети старовини намагався вивезти іноземець

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" українські митники виявили золоті та срібні старовинні вироби часів королеви Вікторії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

Незаконно вивезти коштовності з України за кордон намагався іноземний громадянин. Це з’ясували під час перевірки пасажирів авіарейсу до Дубліна. Громадянин Ірландії скористався "зеленим" коридором під час проходження митного контролю. Проте його багаж перевірили. У відділенні рюкзаку виявили коштовні старожитності: золотий соверен 1862 року виробу та срібну монетницю. На вивіз таких речей потрібно мати спеціальний дозвіл.

У срібній монетниці знайшли золоту монету з надписами "Viktoria dei gratea 1862" та "Britannium regina". Експерти Київської митниці встановили, що виявлена монета вагою 3,86 грама має вміст золота понад 91%, а корпус монетниці загальною вагою 42,82 грама – вміст срібла майже 60%. На іноземця склали протокол про порушення митних правил України, а коштовні знахідки вилучили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" на три роки заборонили в’їзд в Україну росіянину. Він виявився гітаристом російського рок-гурту "Город 312". Музикант кілька разів незаконно відвідував окупований Крим. 

Нагадаємо, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV і Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. Про конфіскований автомобіль Lamborghini Aventador та як він потрапив на територію України розповів начальник Київської митниці Сергій Сілюк. Він повідомив, що митники передали автівку правоохоронцям в аеропорт "Бориспіль" для подальшого транспортування до Німеччини.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" вилучили валюту на пів мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися