Кияни вимагають зробити оригінальний вхід до метро "Львівська брама"

До столичної влади звернулися з петицією

Мешканці Києва вимагають від влади столиці зробити оригінальний вхід до станції метро "Львівська брама". Про це йдеться у петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

На будівництво станційного комплексу "Львівська брама" оголосили тендер. Замовником виконання робіт виступає комунальне підприємство "Київський метрополітен". На цю станцію метро готові витратити понад 73 мільйони гривень. Аукціон відбудеться 22 лютого. Незавершена станція метро "Львівська брама" розташована на "зеленій" гілці метрополітену між станціями "Золоті ворота" та "Лук’янівська". Вихід з неї — на Львівську площу.

Автор петиції до столичної влади Олексій Шевченко намагається привернути увагу до архітектурного проєкту станції "Львівська брама", який був розроблений ще десять років тому. На його думку, цей ескіз "виглядає, як величезний примітивний типовий МАФ, не має естетичної привабливості, та виглядав би невиразливо навіть у спальному районі або промзоні".

"Львівська площа, та прилеглі до неї вулиці — це історична місцевість, та туристична принада. Вважаю, що такій споруді — не місце у самому історичному центрі Києва, який і без цього вже спотворений модерністськими спорудами. Деякі кажуть: "Хай вже хоч як виглядає, аби тільки б відкрили". Це невірна думка. Станція метро "Львівська брама" заслуговує бути шедевром архітектури", — йдеться у петиції до влади Києва.

На думку автора звернення, архітектурна споруда станції метро "Львівська брама" повинна підкреслювати історичну цінність Львівської площі, старовинних вулиць, будинків та місцевості. Він закликав розробити новий оригінальний проєкт для майбутньої станції метрополітену.

Добудувати та відкрити станцію метро "Львівська брама" у столиці планують в рамках програми "Велике будівництво". Зробити це мають до кінця 2023 року. Нагадаємо, на Подільському мосту у Києві активно тривають будівельні роботи зі зведення метро на Троєщину. На ділянці будівництва побільшало робочих, техніки й обладнання. Як ведуться роботи — дивіться на відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що блогер Сергій Мухлинін зробив кілька цікавих повітряних екскурсій до депо Київського метрополітену — "Дарниця" й "Оболонь". На відео з висоти можна побачити, як виглядають ці об’єкти взимку. Дивіться також відео, як виглядає Подільське трамвайне депо у променях заходу сонця.

Читайте також, що у Києві цього року зростуть ціни на проїзд — коли та наскільки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися