У Київському зоопарку відзначають День бегемотів

До свята розповіли цікаві факти про цих тварин

У Київському зоопарку до Дня бегемотів, який відзначається 15 лютого, розповіли цікаві факти про цих тварин. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичного зоопарку.

За даними фахівців Київського зоопарку, назва hippopotamus походить від давньогрецької — "річковий кінь". У бегемотів зуби міцніші, ніж у будь-якої іншої живої істоти на Землі. Незважаючи на те, що більшу частину життя бегемоти проводять у воді, вони харчуються тільки тією рослинністю, що росте на суші, а водні рослини не їдять.

Новонароджене дитинча бегемота важить у середньому близько 50 кілограмів, а у шлунку дорослої тварини одночасно може бути до 200 кілограмів їжі, яка перетравлюється. Шкіра бегемотів досягає 3,5-4 сантиметрів завтовшки. У Київському зоопарку додали, що бегемотика Лілі передає усім привіт та з нетерпінням чекає літного тепла, щоб зустрітись з відвідувачами.

Нагадаємо, у Київському зоопарку розповіли цікаві факти про рись, показали левиний прайд та тигрів під час насолоди смаколиками у засніжених вольєрах. Детальніше — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівники Київського зоологічного парку загальнодержавного значення розповіли, як допомогти у морози місцевим та перелітним птахам якісним підгодовуванням.

Читайте також, як у Київському зоопарку відкрили пташине королівство.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися