У Києві розвивають послугу передплаченого паркування

Скільки грошей встигли вже заробити до бюджету

У Києві послугою передплаченого паркування для потреб бізнесу вже скористувались десятки підприємств. Про це розповів заступник мера Києва Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, заздалегідь сплачують за паркування у столиці офіси, ресторани, магазини, бізнес-центри, банки, салони краси та вищі навчальні заклади. Послугою передплаченого паркування у Києві, яка запрацювала наприкінці грудня, вже скористалися 34 столичні установи.

"Усього зарезервували 145 паркомісць. Загальна сума, яку отримав від цього бюджет Києва, – 1 142 631 грн", — повідомив заступник мера Києва.

Зарезервовані передплачені паркувальні місця обладнані спеціальними табличками, на яких є QR-код. Проте деякі підприємства самовільно встановлюють перед своїми будівлями конуси для резервування паркувальних місць без сплати за них до столичного бюджету. Їх доводиться прибирати працівникам "Київтранспарксервісу", щоб звільнити місця для паркування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у разі несплати за паркування у центрі міста доведеться заплатити 700 гривень штрафу, у прилеглих до центру столиці територіях — 500 гривень, у спальних районах — 100 гривень. Нові тарифи на паркування у Києві набули чинності з липня 2021 року. Найвища вартість паркування у центрі столиці — за одну годину доведеться заплатити 35 гривень. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 гривень. Не змінилися тарифи на паркування у спальних районах столиці — 5 гривень за годину. Безплатними залишаються паркінги у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Нагадаємо, що у Києві цього року облаштують паркінги під Європейською площею, біля Олександрівської лікарні, на вулиці Володимирській, а також на Оболоні та на острові Муромець. Окрім того, на трьох комунальних ринках Києва планують облаштувати паркінги для покупців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися