У Києві повністю знесли один з павільйонів "ВДНГ" (ВІДЕО)

Як виглядає територія зараз, можна подивитися з висоти

У Голосіївському районі Києва на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") знесли павільйон №19, на місці якого будуватимуть Президентський університет. Аерозйомку з місця подій зробив блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

Автор кадрів відверто засмучений знищенням історичної споруди на "ВДНГ". "На ВДНГ у Києві знесли павільйон №19, де нещодавно проводили міський фестиваль Кураж. На цьому місці будуватимуть Президентський університет. Пропоную аерозйомку з місця подій. Постраждали не лише будівлі, а й дерева поряд. Хоча замість них обіцяли посадити молоді", — прокоментував відео блогер Сергій Мухлинін.

Першу частину Президентського університету планують збудувати до кінця цього року. На це витратять понад 380 мільйонів гривень. Тендер на пошук підрядника оголосили на початку лютого. Аукціон планують провести 11 квітня. Виконавець робіт має зробити реконструкцію павільйонів №19 та № 17, а також збудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс із басейнами, відремонтувати будівлю №37 та упорядкувати водойму біля неї.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Президентський університет має запрацювати у Києві у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера з Концепції розвитку "ВДНГ" на найближчі 40 років. Проєктом Президентського університету передбачено будівництво навчальних корпусів, кампусів, створення лабораторій та облаштування ландшафтного парку.

Нагадаємо, у столиці для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка збудують новий гуртожиток. Вишу передали гуртожитки реорганізованої Національної академії державного управління. Однак це суттєво не розв'язало проблему. Будівлі перебувають в аварійному стані та потребують капітального ремонту. Ремонтувати їх почнуть у цьому році.

Читайте також, що у столиці відкрили American University Kyiv. Навчальний заклад працюватиме під егідою одного з найбільших університетів США — Університету Аризони.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися