На Київщині будують домівки для безпритульних котів (ФОТО)

Як виглядають котохати та де їх встановили

У кількох містах Київської області будують вуличні домівки, у яких підгодовують безпритульних котів. Кілька котохат вже встановлені в Ірпені та Вишневому, передають "Коментарі".

Ініціювали будівництво спеціальних споруд, де вуличні коти можуть сховатися від негоди та втамувати голод, товариство "Відважних", Інвестиційна група Molodist та "Служба захисту і лікування тварин" Ірпеня. Саме в Ірпені торік встановили перший такий будиночок біля будівлі міської ради. Місцеві мешканці постійно підгодовують дворових котів, а небайдужі забирають чоторилапих до себе додому.

До проєкту захисту беспритульних котів можуть долучитися усі бажаючі. Приклад Ірпеня надихнув активістів у Вишневому. Тут встановили дві двоповерхові котохати. Загалом у двох містах за рік збудували понад десятка котячих осель. Схожі споруди планують почати будувати й для безпритульних собак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області будують притулок для безпритульних тварин "Сіріус". На території вже існуючого у селищі Федорівка притулку на 2,5 тисячі тварин створять перший в Україні сучасний багатофункціональний комплекс. Площа притулку для тварин складає чотири гектари. Проєкт будівництва зараз на стадії реалізації. У сучасному притулку будуть комплексно доглядати за тваринами та шукати їм власників. Дивіться, як виглядатиме новий комплекс

Нагадаємо, у Броварах планують побудувати притулок для бездоглядних тварин з готелем та ветеринарною клінікою. У притулку будуть утримувати собак та кішок після стерилізації та вакцинації від сказу. Він має бути розрахований на 350 тварин. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, який штраф загрожує за вигул собаки без повідця та намордника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися