На Київщині ЗСУ перейшли до наступу на окупантів

Оперативна інформація щодо ситуації в регіоні

У Київській області українські військові перейшли до наступу на позиції російських окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України, передають "Коментарі".

"В районі населених пунктів Бородянка та Макарів під час наступальних дій підрозділів ЗС України противник поніс значні втрати. Місто Чернігів тримає стійку оборону. Угруповання сил оборони міста Києва утримує визначені рубежі", — йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Російські окупанти деморалізовані, а їхній психологічний стан стрімко погіршується. Водночас, українським військовим відомо, що російські пропагандисти готують провокації для підриву довіри до представників украінської державної влади на місцях.

У Генштабі ЗСУ також поінформували, що в армії Білорусі провели анонімне опитування щодо їх готовності взяти участь у бойових діях на боці РФ. Результати виявилися невтішними: переважна більшість білорусі не готові до участі у війні проти України.

Про ситуацію у Броварському районі Київської області розповів мер Броварів Ігор Сапожко. "Сьогодні було декілька атак з боку Скибина, Гоголіва, Великої Димерки. Усі вони відбиті нашими Збройними Силами України, нашою територіальною обороною. Ми знаємо місцезнаходження цих негідників. Будемо далі працювати — розбивати їхні колони, не давати їм можливості дійти до міста Бровари", — заявив Сапожко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Броварському районі Київської області українські військові знищили колону російських окупантів з реактивної системи залпового вогню "Град". Вцілілі втікачі розбіглися по найближчим селищам.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області українські військові збили чергову крилату ракету російських окупантів. 

Читайте також, що під Броварами помітили колону білоруських військ. Бойова техніка армії Білорусі має позначку "О".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися