Російські окупанти не полишили задуму оточити Київ, — Генштаб ЗСУ

Українські військові не виключають диверсій

Російські окупанти не відмовились від спроб оточити Київ, проте українські військові дають ворогу рішучу відсіч по усім напрямкам. Про оперативну ситуацію розповіли у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

За даними Генштаба ЗСУ, російські окупанти продовжують утримувати населені пункти Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча та Демидів.

"Ворог намагається відновити боєздатність підрозділів, що понесли значні втрати, здійснює перегрупування та не відмовляється від задуму блокування Києва із заходу та південного-заходу. Не виключається підготовка та проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника в Київ під виглядом евакуйованих жителів окупованих населених пунктів", — йдеться в повідомленні.

Українські військові відбили спробу форсування противником річки Ірпінь в районі населеного пункту Мощун. Російських окупантів відкинули, а населений пункт звільнили від загарбників.

Про бойові дії поблизу столиці розповіла народна депутатка України Вікторія Сюмар: "Так, ну цієї ночі під Києвом ворогу дісталося! Їм добряче насипали артою в районі Копилова – Мотижина – Ясногородки – Северинівки. Основні сили ворога, які мали просуватися для блокади Києва і перекриття Одеської траси, наразі розбиті! Вдарили між селами, вони розбіглися по селам. Так само їх добряче потовкли вогнем під Броварами. Дулю їм, а не Київ в облозі!"

Сюмар пообіцяла оприлюднити "зовсім гарні новини", але після офіційного повідомлення. "Але повірте, вам сподобається. Україна переходить в контрнаступ і ворог вже не почувається в безпеці ніде", — додала народна депутатка.

У Броварському районі тривають бойові дії. Збройні Сили України нищать колони ворожої техніки неподалік Броварів. З помсти за понесені великі втрати у середу, 9 березня, з реактивних систем залпового вогню "Град" російські окупанти обстріляли селище Калинівка, що під Києвом. Бойову техніку ворог підступно ховає серед житлових будинків. Раніше було відомо про одну важко поранену жінку у Калинівці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Броварському районі Київської області українські військові знищили колону російських окупантів з реактивної системи залпового вогню "Град". Вцілілі втікачі розбіглися по найближчим селищам.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області українські військові збили чергову крилату ракету російських окупантів. 

Читайте також, що під Броварами помітили колону білоруських військ. Бойова техніка армії Білорусі має позначку "О".

У ЗСУ оприлюднили відео бойових дій під Броварами 9 березня. Як українські військові знищили колону танків російських окупантів за допомогою ударних безпілотників "Байрактар".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

10 березня 2022, 14:05

Вам вкрай потрібен літературний редактор. Безграмотність зашкалює. При чому, відчувається, що калькуєте з рашистської автоматично. Гидко . УсіХ. НапрмякаХ. НайближчиХ. СелищаХ. За даними ГенштабУ. Вже не кажу про стилістику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися