На Чернігівщині розбили окупантів, які прямували на Київ

В українських військових побільшало трофеїв

У Чернігівській області тривають запеклі бої з російськими окупантами, яким українські військові не дають просунутися в бік Києва. Про це повідомляє Оперативне командування "Північ", передають "Коментарі".

Українським захисникам вдалося звільнити від окупантів ще два населених пункти на Чернігіщині. Збройні Сили України не дали ворогу можливості встановити понтонну переправу та стримали наміри окупантів просунутися в бік Києва.

"Як результат — маємо в трофеях техніки ворога понад десяти одиниць. Армія Російської Федерації вже не така сильна, як про неї розповідали з екранів телевізора пропагандисти Кремля. Особовий склад деморалізований та не може вести активні бойові дії", — зазначили в Оперативному командуванні "Північ".

Через безсилля ворог продовжує бомбити мешканців Чернігівщини. Сьогодні, 12 березня, окупанти скинули авіабомбу ФАБ-500 (500 кг в тротиловому еквіваленті), яка впала поряд з населеним пунктом. Українські сапери знешкодили боєприпас.

За оперативними даними Генерального штабу Збройних Сил України, через невдалу спробу наступу окупанти вимушені змінити тактику. Ворог має значні логістичні проблеми, не спроможний забезпечити свої підрозділи паливо-мастильними матеріалами, продуктами та боєприпасами. Це спонукає окупантів вдаватися до мародерства та грабежу місцевого населення. До того ж, дії окупантів супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення.

"Кинуті напризволяще окупаційні підрозділи деморалізовані та мають вкрай низький морально-психологічний стан. Збільшилася кількість випадків намагань самостійно повернутись на територію Російської Федерації", — додали в Генштабі ЗСУ.

Російські окупанти призупинили наступальну операцію щодо захоплення Києва через значні втрати, проте не відмовилися від цих намірів. Оборона Києва змушує ворога постійно нести втрати та перегруповуватися. Натомість від безсилля та злоби окупанти продовжують варварські бомбардування українських міст.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти здійснили нічний авіаудар по Баришівці ракетами "Іскандер". Завдано значних ушкоджень інфраструктурі  та житловому фонду. Вщент зруйновані 60 квартирний будинок, 4 багатоквартирні будинки та ще 10 приватних будинків пошкоджені частково.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області російські окупанти обстріляли село Гоголів, розташоване поблизу Броварів. В населеному пункті зруйновані приватні житлові будинки, поранена дитина.

Також росіяни розбомбили єдиний в Україні виробничий комплекс компанії "Кока-Кола", який розташований біля селища Велика Димерка. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися