Окупанти відновлять наступ на Київ через Бровари, — Генштаб ЗСУ

Ворог спробує захопити лівий берег столиці

На напрямку Бровари – Бориспіль ворог блокує трасу Е95, проводить перегрупування військ, поповнення запасів та розвідку. Про оперативну ситуацію на київському напрямку розповіли у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

"Противник перейшов до оборони та утримує мережу блокпостів на ключових шляхах пересування. Ймовірно, що після перегрупування військ та введення додаткових підрозділів, противник відновить наступальні дії з метою захоплення лівобережної частини міста Києва", — повідомили у Генштабі ЗСУ.

За даними відомства, на Сіверському напрямку російські окупанти утримують позиції поблизу населених пунктів Любеч, Славутич, Коврита, Золотинка, Мена, Браниця, Калита, Богданівка, Лукаші, Ромни та Недригайлів. "Активних наступальних дій не веде, основні зусилля зосередив на вдосконаленні системи логістичного забезпечення угруповання", — зазначили українські військові.

Бойові дії з російськими окупантами тривають й на підступах до Києва на ірпінському напрямку. Більша частина Ірпеня знаходиться під контролем українських військових, за решту — тривають запеклі бої, зокрема — з диверсантами. Подробиці про ситуацію в Ірпені — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українським захисникам вдалося звільнити від окупантів ще два населених пункти на Чернігівщині. Збройні Сили України не дали ворогу можливості встановити понтонну переправу, стримали наміри окупантів просунутися в бік Києва та отримали в якості трофеїв понад десяти одиниць ворожої техніки. Також не пощастило побачити столицю ще одному ворожому танковому підрозділу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися