Окупанти готуються відновити наступ на Київ, — Генштаб ЗСУ

Оперативна обстановка станом на 17 березня

Російські окупанти готуються до відновлення наступу на Київ з північно-східного напрямку. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

"На Сіверському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, продовжує підготовку для відновлення наступу з метою подальшого блокування міста Києва з північно-східного напрямку. Здійснює хаотичні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України, намагається вести розвідку", — інформують у Генштабі ЗСУ.

У Київській області Збройні Сили України здобули значне військове досягнення, знищив командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. Це може означати загибель декількох генералів і відповідно — паузу та дезорганізацію у веденні противником бойових дій, пояснив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

В Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що станом на 17 березня, найбільш небезпечними напрямками залишаються ірпінський: Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, Житомирська траса та північ Вишгородського району.

Періодичні бойові дії тривають на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району Київської області. Окрім того, а лунають постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всьому регіону. В усіх районах Київщини продовжується боротьба з диверсантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області українські військові знищили командний пункт та пункт забезпечення російських окупантів. На Київському напрямку артилеристи ЗСУ влаштували справжнє пекло для ворожої армії.

Нагадаємо, російські окупанти змінили тактику бойових дій під Києвом та мінують захоплені території по усій Київській області. Зокрема, в Ірпені в парках вороги закопують танки, а у захоплених населених пунктах ховають техніку поміж житлових будинків та утримують місцевих мешканців у заручниках.

Нещодавно мер Києва Віталій Кличко закликав киян, які виїхали зі столиці, повернутися та боронити місто та країну. Кличко наголосив, що треба захищати не тільки місто, а й своє майбутнє, а не сидіти десь і співчувати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евген

17 березня 2022, 17:12

Бог нас любить

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися