Вперше за сто сорок років: новий температурний рекорд в Києві

Перша осіння ніч в Києві стала найжаркішій за 140 років

Погода в Києві продовжує дивувати своїми аномальними показниками. Жителі столиці вже оцінили високу температуру повітря. Тепер же сюрприз піднесла перша ніч осені. Як повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, ніч на вівторок, 1 вересня, стала найжаркішій за 140 років.

Так, температура повітря в столиці трималася на позначці 21,9 градусів. Раніше перше місце займала ночі 1 вересня 2014 року - тоді стовпчик термометра не опускався нижче позначки 18,9 градусів.

Відзначимо, що це далеко не перший температурний рекорд, який фіксують в Києві. На початку літа, ніч з 10 по 11 червня також видалася найтеплішою за 140 років. Тоді стовпчик термометра не опускався нижче 20,6 градусів, що на 0,4 градуса вище попередніх рекордних показників.

В цілому ж прогнози синоптиків на вересень свідчать, що перший місяць осені буде досить спекотним. Втім, вже в кінці поточного тижня, 4 вересня, очікуються дощі та незначний спад температури.

Як повідомляв портал "Коментарі", по всій Україні спостерігаються температурні сплески. Люди з вузькою смугою температурного комфорту могли на собі відчути спекотне сонце в столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися