У кількох районах Києва погіршилась якість повітря, — Кличко

Мер столиці розповів про ситуацію та попередив киян

У Києві сьогодні, 10 травня, зранку спостерігається погіршення якості повітря у кількох районах. Про це киян попередив голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами мера столиці, якість повітря погіршилася у Подільському, Святошинському та Оболонському районах Києва через пожежі в Київській області.

"Продовжується ліквідація пожеж в екосистемах Київської області. Зокрема, тліють торфяники в Бучанському районі. Також локалізували осередки лісових пожеж біля кількох сіл Бучанського району. Там зараз тліє трав’яний настил", — розповів Кличко.

Мер Києва повідомив, що до гасіння пожеж у лісах на звільнених від російських окупантів територіях, Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України залучає піротехніків, які обстежують під’їзні шляхи.

"Я звертаюся до киян: якщо ви бачите задимленість у вашому районі, відчуваєте запах гарі, — щільно зачиняйте вікна в помешканнях та без потреби не перебувайте на вулиці", — закликав Кличко.

Українські піротехніки лише за добу знешкодили понад 2,6 тисяч вибухонебезпечних предметів та обстежили 371 гектари територій, звільнених від російських окупантів, інформують у ДСНС. Загалом з початку російського військового вторгнення на території України знешкодили понад 101,4 тисячі снарядів, мін та інших боєприпасів, з них — майже дві тисячі авіаційних бомб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині вночі 10 та 11 травня оголошено перший рівень небезпеки через сильні заморозки.

Нагадаємо, що у Національному комплексі "Експоцентр Україна" (ВДНГ) відкрили простір сімейного відпочинку Kacheli та працюють ще кілька локацій. Деталі — в нашому матеріалі.

Читайте також, яку погоду прогнозують синоптики у Києві цього тижня.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися