Липу Петра Могили почали лікувати в Києві (ФОТО)

Пам’ятку природи, яку пошкодила негода, рятують фахівці

У Києві почали лікувати липу Петра Могили, яка постраждала через негоду. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального об’єднання "Київзеленбуд".

Біолог Ігор Сінгер розповів, що спочатку на зламі дерева потрібно очистити рану, після механічної обробки — обробити фунгіцидом, влаштувати пасивний дренаж та накласти сітку на отвір, щоб туди не потрапляло сміття та не було гниття деревини.

Наступним кроком в лікування 400-літньої липи буде санітарна розвантажувальна обрізка гілок, щоб дерево тримало рівновагу. Потім фахівці встановлять опору для найважчих гілок, згодом її приберуть, а дерево фіксуватиметься за допомогою спеціально розробленої системи динамічного каблінгу.

У "Київзеленбуді" повідомили, що частина стовбура липи Петра Могили відламалася під час буревію через вростаючу кору та стовбурові інфекції всередині дерева. Причиною стало вростання всередину дерева опори, встановленої близько двадцяти років тому.

Нагадаємо, цього тижня у Києві десятки рятувальників ліквідовували наслідки негоди — у столиці повалені вітром дерева потрощили кілька автомобілів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок негоди зламані понад 70 дерев та ще 230 — пошкоджено. Найбільше під час грози постраждали Святошинський та Солом’янський райони столиці. У пам’ятки природи — 400-річної липи Петра Могили відламано частину стовбура, але це дерево можна зберегти.

Читайте також, що на Київ насувається гроза — прогноз погоди у столиці на тиждень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися