У Київській ОВА повідомили, скільки піде часу на повне розмінування області

Дуже багато залишається території Київщини, яку на сьогоднішній день не змогли повністю продивитися

На Київщині повністю розмінували лише головні автомагістральні шляхи. Що ж стосується виявлення й знешкодження вибухонебезпечних предметів у Київській області, то обсяг робіт ще великий, і на це можуть піти роки. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба під час телемарафону.

"Дуже багато залишається території, яку ми на сьогоднішній день не змогли повністю продивитися, але виключно через те ,що масштаб роботи дійсно величезний. Площа, яку нам необхідно дослідити, вона дорівнює площі Бельгії. Тому ми розуміємо, що зробити за короткий термін часу нам це не вдасться. Доведеться дуже багато ще прожити років перед тим, щоб ми могли сказати, що ми розмінували всі ліси, всі дороги в Київській області", - заявив Кулеба в ефірі телемарафону.

Кулеба також додав, що в Броварському, Бучанському та Вишгородському районах склалася найскладніша ситуація з розмінуванням.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві розпочинати пляжний сезон не будуть: у КМДА повідомили причину. У Києві пляжі й зони відпочинку обслуговують у штатному режимі. Незважаючи на це, відкривати пляжний сезон у Києві поки що не планують. Території пляжів і зон відпочинку в Києві починають обстежувати дно акваторій на вибухонебезпечні предмети.

Також "Коментарі" писали, що Київ будує укріплення на випадок нового штурму: у КМВА повідомили подробиці. Перший рубіж оборони столиці створюється на значні відстані від Києва, щоб убезпечити максимально місто, якщо російські війська вдадуться до чергової спроби захоплення.

Читайте на порталі "Коментарі": Київщина отримала комплект Starlink. Київська область отримала комплект обладнання Starlink, щоб підтримувати роботу критичної інфраструктури й зберігати зв'язок між містами й екстреними службами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися