Відчайдушні знижки: квартири в новобудовах Києва вже продають «за двома цінами»

Продажі квартир в київських новобудовах намагаються пристосувати до воєнних реалій

Продажі квартир в київських новобудовах пристосовують до воєнних реалій. Забудовники готові піти на відчайдушні знижки для реальних покупців. 

За останні два місяці здорожчання квадратного метру на первинному ринку житла вже становить близько 30-35%. До кінця року воно може перевищити і 35-40%.

Про це повідомляє керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов. Він зазначає, що зростання цін за квадратний метр відбулося у зв'язку з інфляцією та підвищенням вартості будматеріалів.

Проте Володимир Семенцов вважає, що реальні покупці можуть придбати квартиру із суттєвою знижкою від довоєнної ціни.

"Фактично первинний ринок живе в умовах "двох цін": є задекларована девелоперами ціна, озвучена в рекламних оголошеннях, а також ціна для реального покупця. І розпіарене збільшення вартості квадратного метра в умовах майже відсутнього попиту є нічим іншим, як засобом психологічного впливу, "підготовкою" до майбутніх цінових реалій, формуванням цінової кон’юнктури на період після завершення активної фази війни", - коментує ситуацію Володимир Семенцов.

Знижка гарантована за умови стовідсоткової оплати вартості квартири. Потенційні покупці можуть отримати дисконт подекуди більший за 15-20%.

Отже, реальна ціна на житло є значно нижчою, ніж до початку повномасштабної російської агресії. Така тенденція збережеться щонайменше до кінця поточного року.

Читайте далі: на Київщині ліквідують наслідки негоди - кілька сотень селищ чекають на світлоЕнергетики працюють у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернути світло. 18 вересня в Київській області через зливи, грози та шквальні пориви вітру до 20 м/с залишилися без електроенергії 125 населених пунктів повністю та 189 — частково. Пошкоджено 150 повітряних ліній та 2612 трансформаторних підстанцій. КОВА повідомляє, що найбільше через негоду постраждали Бориспільський, Богуславcький, Васильківський та Переяслав-Хмельницький енерговузли.

"Коментарі" повідомляють: київська гребля - загрожує масштабна трагедія при можливому прориві (схема затоплення)Наприкінці лютого війська країни-агресора вже намагалися пошкодити греблю Київського водосховища. Успішно спрацювала ППО, і руйнації запобігли. Київський еколог вважає, що Київська ГЕС – один із найнебезпечніших об'єктів на Землі. Він стверджує, що споруда на 93% є аварійною. Було опубліковано навіть приблизний сценарій розвитку подій після руйнування греблі.

Також на сайті: у Києві встановили кіоск із виходом прямо на частину дорогиДвері МАФу виходять прямо на частину дороги, призначену для руху велосипедів та електросамокатів. Це може спричинити незручності і навіть небезпеку для життя та здоров'я. Київавтодор з'ясовував, як МАФ із дверима, розташованими на частині дороги, міг з'явитися на свіжовідремонтованій вулиці Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися