У Макарові розгорнули мобільний шпиталь (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у військовій адміністрації регіону

У Макарові поблизу пошкодженої внаслідок бойових дій багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування почав працювати мобільний шпиталь. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба зазначив, що зараз лікарня у Макарові перебуває на реконструкції. Мобільний шпиталь передала Данська агенція з управління надзвичайними ситуаціями Міністерства оборони Королівства Данія.

"Це комплекс спеціально побудованих за сучасними технологіями приміщень по типу наметів-павільйонів. Там автономна система електрики, водопостачання, водоочищення, каналізації, вентиляції та кондиціонування повітря", — розповів Кулеба.

У мобільному шпиталі в Макарові також є сучасна операційна та рентген-служба. В цьому медичному закладі працюватимуть місцеві лікарі, поки не проведуть реконструкцію пошкодженої внаслідок бойових дій Макарівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

"Ідеологія взагалі розгортання таких шпиталів — це допомога місцевому населенню і залучення до роботи місцевого медичного персоналу, в першу чергу. Тому що медичну допомогу у Київській області є де надати. Недалеко знаходяться лікарні, що вціліли, є персонал, а ось знайти роботу місцевим лікарям, зберегти професійне ядро — це складно", — прокоментував медичний директор мобільного шпиталю.

Керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба оприлюднив відео, як виглядає мобільний шпиталь у Макарові. На кадрах видно, зокрема, як облаштували намети для невідкладної допомоги. Тут перебувати одночасно можуть три десятки пацієнтів.

Нагадаємо, у столичному Інституті серця в умовах воєнного стану завершили реконструкцію відділення гострого коронарного синдрому та інфаркту міокарда. В лікарні запевняють, що після реконструкції відділення лікування для пацієнтів стане ще ефективнішим, швидшим та комфортнішим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фастові визнали недійсним тендер та скасували реконструкцію корпусу центральної лікарні.

Дивіться також відео, як у Гостомелі відремонтували амбулаторію сімейної медицини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися