У Києві погіршилась ситуація із захворюваністю на коронавірус

Подробиці розповіли в мерії

У столиці фіксують тенденцію до зростання кількості випадків COVID-19, зокрема тяжких форм захворювання. Про ситуацію розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

За її словами, за два тижня кількість потрапляння хворих на коронавірус до стаціонарних закладів лікарень Києва зросла вдвічі. Це пацієнти з важким перебігом захворювань. Легкі форми COVID-19 не потребують госпіталізації і людина може лікуватися вдома, виконуючи рекомендації лікарів.

"Сьогодні медики усього світу солідарні в тому, що вакцинація від COVID-19 значно знижує ризики захворіти та практично нівелює загрозу розвитку тяжких форм коронавірусу з небезпечними ускладненнями", – наголосила Гінзбург.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА закликала киян зробити щеплення від коронавірусу. Вакцинуватися у Києві можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, а також у центрах масової вакцинації у ТРЦ Gulliver, River Mall та "Універмаг Україна". Також на базі столичних лікарень працюють мобільні бригади, які за заявами можуть виїжджати на вакцинацію колективів. В мерії Києва додали, що наразі другу бустерну дозу щеплення від коронавірусу дозволено вводити всім особам віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за тиждень виявили понад три сотні хворих на коронавірус. Найбільше хворих зафіксували серед жінок — 180 пацієнток віком від 19 до 94 років. За тиждень у Києві захворіли 136 чоловіків віком від 18 до 82 років. Серед дітей коронавірус виявили у 15 дівчаток від 5 місяців до 16 років і 15 хлопчиків від 4 місяців до 17 років. Найбільше випадків захворювання виявили в Дніпровському районі – 79, у Дарницькому – 56 та в Святошинському районі – 38 випадків.

Читайте также