Захворюваність на коронавірус у Києві зросла в рази

Про що розповіли в мерії столиці

У Києві кількість випадків захворювання на коронавірус за місяць зросла у понад сім разів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними мерії столиці, місяць тому у Києві за тиждень зареєстрували понад три сотні випадків захворювання на COVID-19, а минулого тижня – вже понад двох тисяч випадків. Директорка Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург зазначила, що у порівнянні статистики двох останніх тижнів рівень захворюваності на коронавірус виріс удвічі.

"Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким", – наголосила Гінзбург.

Фахівець додала, що у столиці значно зросла та зростає кількість тяжких випадків, що потребують стаціонарного лікування. Зараз в лікарнях Києва вдвічі більше дорослих пацієнтів із COVID-19, ніж на початку вересня, а дітей – вчетверо більше. Окрім того, в мерії столиці розповіли про зміни в основних симптомах коронавірусної хвороби. Через підступність коронавірусу киян в черговий раз закликали зробити щеплення від COVID-19 та до дотримання протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, в столичній лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому надсучасному обладнанню. Наприкінці липня для нейрохірургічних та ортопедичних операційних в медичному закладі встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише в чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п’ятим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" почали робити ін’єкції дітям з рідкісним генетичним захворюванням. Найдорожчі в світі ліки від Спінальної м'язової атрофії (СМА) вартістю 100 тисяч доларів за флакон Україні передала в якості гуманітарної допомоги компанія-виробник. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також та дивіться фото, як у Києві триває реконструкція центру реабілітації для дітей та дорослих людей з інвалідністю.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Anna

26 листопада 2022, 23:38

Люди, бережіть себе, бо ця хвороба дуже небезпечна, особливо для літніх людей. Мати після перенесеного коронавірусу почала скаржитися на біль у серці. Пішла з нею до кардіолога в Білій Церкві у клініку ЦСМ klinika-bilacerkva.com.ua/kardiolog/ обстеження показало, що дійсно є певні проблеми зі здоров'ям і велика ймовірність, що зумовлені вони саме коронавірусом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися