На Осокорках будують велику сімейну амбулаторію (ФОТО)

Медичний заклад буде найбільшим у Дарницькому районі

У Дарницькому районі Києва триває будівництво найбільшої амбулаторії сімейної медицини для мешканців мікрорайону Осокорки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Новий заклад сімейної медицини будують на вулиці Гмирі, 8. Будівельні роботи проінспектувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Вона повідомила, що медична установа буде обслуговувати пів сотні тисяч мешканців мікрорайону Осокорки. У медзакладі також працюватиме відділення денного стаціонару.

Після відкриття лікарня на Осокорках зможе приймати пів тисячі пацієнтів за зміну. Денний стаціонар буде розрахований на десяток ліжок. Цю сімейну амбулаторію у Дарницькому районі почали будувати ще у 2016 році. У цьому році для завершення будівельних робіт з бюджету Києва виділили понад 53 мільйони гривень. За ці кошти підрядники мають закінчити будівництво, внутрішні роботи у приміщеннях та підключити медичний заклад до комунальних мереж.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва тривають роботи з облаштування амбулаторії на вулиці Здолбунівській та введення в експлуатацію амбулаторії на вулиці Завальній, 1-В. Загалом в Дарницькому районі столиці працюють 26 амбулаторій сімейної медицини.

Нагадаємо, в Обухові у рамках національної програми "Велике будівництво" капітально відремонтували приймальне відділення центральної районної лікарні. Цього року на модернізацію п’яти приймальних відділень опорних лікарень у Київської області спрямували понад 38 мільйонів гривень. У центральній районній лікарні Обухова не тільки відремонтували приміщення, а й встановили сучасне медичне обладнання, зокрема новий томограф.

У Миронівці у рамках національної програми "Велике будівництво" триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збудують найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Новий спортивний комплекс з’явиться у столиці на території "ВДНГ". Загальна площа об’єкту складає 22 гектари, половину з них планують забудувати цього року. А у Броварах тривають роботи з реконструкції нового відділення клінічної лікарні. Центр "Дитяча лікарня" у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні зараз демонтують. На роботи з реконструкції з бюджету Київської області передбачили понад 26 мільйонів гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися